Jocuri online:D

luni, 30 ianuarie 2012

Cum sa mentii o relatie sanatoasa cu ceilalti

 Relationarea cu persoanele din jur este necesara pentru sanatatea oricarui individ. Studiile arata ca persoanele care mentin contactul cu ceilalti prezinta mai putine riscuri de sanatate comparativ cu cele care traiesc in singuratate. Cu toate acestea, nu este suficient sa ai o relatie, aceasta trebuie sa fie si una benefica, sanatoasa.
 Cum mentii relatii sanatoase cu persoanele din jurul tau? Exista mai multe modalitati in acest sens.
Petrece timp cu ceilalti
Pare foarte simplu, dar in realitate multa lume nu petrece timp cu nimeni. Dimineata este graba plecarii, la serviciu sunt sarcinile zilnice, pe drum sunt preocuparile legate de acte, comisioane, cumparaturi, iar acasa te asteapta alte treburi. In timpul liber, privitul la televizor, navigatul pe internet sau muzica ascultata in casti te tin departe de ceilalti.
Asculta cu atentie
Asculta-ti cu atentie partenerul de viata cand vorbeste cu tine. Lasa totul deoparte, aseaza-te si mentine contactul vizual. Multe conflicte pot fi evitate cand faci un efort mic ca acesta.
Priveste partea plina a paharului
O relatie functioneaza bine cand partile bune ale partenerului sunt mai multe decat cele proaste. Daca la inceputul relatiei te concentrezi asupra lucrurilor care iti plac la persoana iubita, in timp ti se pare ca acestea ti se cuvin si incepi sa-i vezi mai mult defectele. Secretul sta in a privi partea plina a paharului. Arata-ti din cand in cand recunostinta pentru ceea ce-ti ofera relatia cu cineva. Una dintre cele mai frumoase daruri pe care le poti face unui om este sa-i recunosti meritele.
Respecta si cere respect
Respecta sentimentele, parerile si nevoilor persoanelor din jur si cere acelasi lucru de la ele. Numai in acest fel este posibila o relatie sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu