Jocuri online:D

joi, 19 ianuarie 2012

Cum iti poti proteja datele in retea

 Pentru a-ti asigura documentele private de pe PC, afla cum iti poti proteja datele in retea de intrusi sau de alti utilizatori.
Chiar daca in reteaua ta au acces doar oameni de incredere, multi utilizatori cauta modalitati de a-si proteja documentele personale de orice intrus. Primul pas este criptarea conexiunii la retea folosind routerul. Alege criptarea prin WPA2, care ofera cel mai inalt nivel de siguranta. Multi aleg solutia crearii unei relete separate, insa nu toate routerele sustin aceasta optiune si in unele cazuri ar fi nevoie de doua routere separate.
Protejarea fisierelor
Pentru protejarea fisierlor din reteaua ta, restrictioneaza permisiunile de vizualizare si editare. In meniul deschis prin click dreapta al oricarui fisier sau folder, poti intra in Properties > Security, de unde pot edita accesul la datele tale.
Utilizatorii Mac au la dispozitie aceleasi optiuni, gasite insa in meniul Info Properties > Sharing & Permissions. Dezactivarea optiunilor "File Sharing" si "Network Discovery" este la fel de utila pentru a-i impiedica pe ceilalti utilizatori sa-ti umble in fisierele personale. Aceste optiuni sunt disponibile in Control Panel > Network and Internet> Network and Sharing Center > Advanced Sharing Center. Utilizatorii de Mac le pot deazctiva din System Preferences > Sharing.
Criptarea datelor
Atunci cand vrei sa adaugi inca o masura de siguranta, poti cripta datele personale sau chiar drive-uri intregi. Cu un program ca TrueCrypt poti cripta date la care vrei sa ai acces in mod constant. 7-Zip foloseste un sistem de criptare excelent pentru documentele pe care le pastrezi arhivate.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu