Jocuri online:D

luni, 9 ianuarie 2012

5 dintre cele mai rapide animale din lume


Exista animale salbatice capabile sa se miste cu o viteza uluitoare, lucru care le ajuta sa supravietuiasca mai usor in conditiile vitrege din junga sau campiile africane.

1. Ghepardul
Face parte din familia felinelor care traieste in savana africana si poate alerga cu o viteza medie de 70 mph, fiind cel mai rapid animal din lume.
2. Antilopa
Este una dintre cele mai rapide mamifere din lume, iar viteza ei de 61 mph ii salveaza deseori viata cand este urmarita de pradatori.
3. Calul
Caii se numara printre cele mai rapide animale din lume, atingand viteze de 55 mph. Cele mai rapide specii de cai sunt folosite pentru competitii sportive.
4. Gnu
Gnu este o antilopa care traieste in campiile africane, ajungad la dimensiuni si greutate impresionanta. Cu toate acestea, silueta sa impunatoare nu il ajuta sa reziste atacurilor pradatorilor, ci viteza de alergat de pana la 50 mph.
5. Leul
Cel mai de temut animal din jungla si unul dintre cele mai rapide mamifere. Leii pot alerga cu o viteza de pana la 50 mph si acest lucru ii ajuta in procurarea hranei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu