Jocuri online:D

marți, 17 ianuarie 2012

3 legi absurde din intreaga lume

 In general, legile sunt facute pentru a-i proteja pe cetateni si a evita instalarea anarhiei. Ce se intampla, insa, atunci cand statele lumii dau nastere unor legi cel putin absurde? Iata cateva exemple de legi absolut ridicole!
1. Legea copilului unic - China
O lege faimoasa, aceasta prevede ca nicio familie din China sa nu aiba mai mult de un copil (in caz contrar, o asteapta taxe enorme). Legea a fost creata pentru a opri cresterea necontrolata a populatiei Chinei (si asa foarte numeroasa - 1,3 miliarde locuitori), insa ramane foarte controversata.
2. Moartea in parlament - Marea Britanie
O tara care abunda in legi ciudate, Marea Britanie se lauda cu una care le intrece pe toate: legea conform careia nu ai voie sa mori in parlament. Din fericire, legea nu mai este valabila in prezent.
3. Porcul Napoleon - Franta
Ciudat, dar adevarat: in Franta, este interzis prin lege sa iti numesti porcul din ograda... Napoleon. Adica numele marelui general si imparat francez, Napoleon Bonaparte. In orice caz, cei mai multi francezi nu stiu de existenta acestei legi, considerate, de altfel, mai mult o gluma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu