Jocuri online:D

vineri, 21 octombrie 2011

Orase medievale din Romania

Orasele medievale ale Romaniei cunoscute de toata lumea sunt Sibiu, Sighisoara si Brasov. Exista, insa, trei orase medievale mai putin faimoase, dar foarte ofertante in plan turistic.
Sebes
Sebesul este unul dintre cele mai importante orase din partea de sud-vest a Transilvaniei. Atestatele istorice arata ca zona a fost locuita inca din perioada Neoliticului. In Evul Mediu Sebesul era un centru economic si politic de succes. Principalele obiective turistice ale Mediasului sunt Biserica Evanghelica de secol XII, Fortareata orasului, de secolul al XIV-lea, precum si Casa Zapolya, de secol V.
Medias
Mediasul este al doilea oras ca dimensiune din judetul Sibiu si unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Primele atestari documentare sunt din secolul al XIII-lea. Cetatea veche (Civitas Mediensis) este una dintre cele mai mari atractii turistice, urmata de Biserica Evanghelica Sfanta Margareta, un edificiu religios de secol XV, construit in stil gotic. In interiorul bisericii se afla picturi murale de secol XIV-XV.
Bistrita
Bistrita este orasul de resedinta din Bistrita-Nasaud. Atractiile turistice acestei zone sunt reprezentante de bogatia naturala (parcul dendrologic Arcalia, lacul Colibita, rezervatia naturala din Muntii Rodnei, pestera Tausoare, statiunea Sangeorz-Bai. In Evul Mediu, Bistrita era un centru comercial dezvoltat. Centrul istoric cuprinde cladiri de secol XV si XVI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu