Jocuri online:D

joi, 5 aprilie 2012

Procentul de promovabilitate la simularea bacalaureatului in Harghita este de doar 20%

 Procentul de promovabilitate la simularea bacalaureatului in judetul Harghita nu este mai mare de 20%, a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean miercuri, 4 aprilie.
Ferencz Salamon Alpar, seful Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele sunt cele asteptate, deoarece elevii s-au prezentat la examen "doar cu ceea ce aveau in cap", fara a se pregati in mod special pentru simularea bacalaureatului. Cele mai bune rezultate obtinute la simulare au fost la logica, unde toti candidatii au reusit sa obtina nota de trecere.
La polul opus s-au aflat rezultatele la materii ca matematica si fizica, unde mai bine 80% dintre elevi au fost notati cu mai putin de 5. Ingrijoratoare este situatia si la materii precum limba romana, unde 66% dintre elevi nu au obtinut nota de trecere. "Nu am putut face un procent de promovabilitate pe judet foarte exact, pentru ca prezenta a fost diferita, dar estimam ca acesta a fost de aproximativ 20%. Prezenta a fost de aproape 100% si in zece dintre unitatile de invatamant au fost si camere de supraveghere", a declarat Ferencz Salamon Alpar.

2 comentarii:

  1. sub articol la "reactii" ar trebuii pus o noua casuta de bifat. Aceea fiind "trist"... dar!!! nu e o tristete prea covarsitoare pt ca fiecare "doarme" asa cum isi asterne... si sa fim seriosi nu moare nimeni daca nu ai luat BAC ul din prima... sa fi absolvent nu e un drept ci un privilegiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex,la noi,in Romania noastra cea de toate zilele,oricum o dai,tot acolo ajungi daca nu ai o relatie,asa ca,si cei care au absolvit o facultate,si cei care vor sa mearga la facultate,bineinteles,dupa bac-ul ce ne asteapta,sa speram ca o sa trecem si de el,tot nu au prea mari sanse de reusita in tara asta de doi bani.Oricum,le doresc mult succes tuturor elevilor ce vor sustine examenul de bacalaureat anul acesta!In final,ce sa zic,"speranta moare ultima",desi la noi a cam murit!

    RăspundețiȘtergere