Dieta joaca un rol crucial in sanatatea creierului, care are nevoie de anumiti nutrienti pentru a functiona in mod optim.
Ia micul dejun
Persoanele care iau micul dejun sunt mult mai energice si au rezultate mai bune atat la scoala, cat si la serviciu. Pentru cele mi bune rezultate, consuma la micul dejun un bol de cereale integrale cu lapte si fructe de padure sau nuci.
Nu renunta la cafea
Cafeaua imbunatateste memoria, in special persoanelor in varsta. Controleaza nivelul de zahar din sange si reduce riscul de diabet, factori care afecteaza memoria.
Consuma peste saptamanal
Pestele este bogat in acizi grasi omega 3 care protejeaza creierul de afectiunile cognitive. Acizii grasi omega 3 protejeaza conexiunile dintre neuroni. Introdu in dieta ta peste precum somn, macrou sau ton.
Nu ocoli fructele de padure
Fructele de padure au un continut ridicat de antioxidanti care imbunatatesc memoria si previn imbatranirea prematura.
Asezoneaza cu ulei de masline
Uleiul de masline este bogat in grasimi nesaturate care imbunatatesc memoria. Mai poti consuma si ulei de avocado, care are efecte similare.
Consuma spanac si leguminoase
Problemele de memorie pot fi prevenite si cu ajutorul unor alimente protective, care reduc riscul de declin cognitiv. Printre alimentele protective se numara spanacul, varza, broccoli, sfecla, ardeiul rosu si vinetele. Aceste alimente contin vitamina C si antioxidanti care protejeaza organismul si celulele creierului de efectele nocive ale radicalilor liberi. Si fructele cu coaja inchisa la culoare, precum strugurii sau prunele, sunt benefice pentru stimularea memoriei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu