Jocuri online:D

miercuri, 18 septembrie 2013

Relatie la distanta.

   Cum faci sa mearga o relatie la distanta? Aminteste-ti ca poate sa mearga. Statisticile arata ca 3% dintre relatii sunt considerate la distanta, iar o casatorie din 10 au cuprins o perioada in care cei doi au fost departe unul de celalalt in primii 3 ani. 
   Care sunt principalii pasi pentru a face sa supravietuiasca o astfel de relatie?
Pune intrebarile importante inca de la inceput pentru a fi siguri amindoi asupra parametrilor relatiei: 
Discutia pe fata asupra regulilor si parametrilor relatiei voastre este foarte importanta. Trebuie sa stiti ce fel de relatie aveti de fapt: va intilniti, va vedeti din cand in cand, sunteti iubiti, va logoditi. De asemenea trebuie sa specificati exclusivitatea: sunteti limitat la o singura persoana sau este o relatie non-exclusiva. Aceste discutii pot fi dificile, dar va vor salva de dureri de cap mai tarziu si neintelegeri. De exemplu: "Ai considera o mutare a domiciliului daca relatia devine serioasa?" sau "Ce doresti de la aceasta relatie?"
   Folositi metodele de comunicare auditiva si vizuala disponibile astazi: 
Este important sa mentineti contactul si sa fiti in viata celuilalt cat de mult posibil. 
   Faceti lucruri impreuna: 
In ciuda distantei trebuie sa mentineti intimitatea intre voi. Este important sa faceti lucruri impreuna si altele in afara de a vorbi la telefon. Incorporati alte forme de interactiune. Gasiti lucruri pe care sa le faceti impreuna cum ar fi sa urmariti o emisiune TV impreuna sau film simultan. 
   Comunicati in fiecare zi, mai mult de o singura data: 
Cum nu va vedeti este important sa stabiliti si sa mentineti conexiunea emotionala. Acestea nu trebuie sa fie intotdeauna lungi, conversatii profunde. Povestiti-va micile ghinioane si realizari. Cereti sfaturi intre voi. Fiti siguri ca e-mail-urile sunt substantiale si detaliate, va arata ca va pasa indeajuns incit sa cheltuiti timp si efort. Trimiteti mici daruri, scrisori de dragoste, vederi sau flori daca sunteti barbat, fara nici un motiv. In acest caz cantitatea este la fel de importanta ca si calitatea. Veti descoperi un avantaj fata de un pretendent zgarcit. 
   Beneficiati de avantajele pe care le ofera o relatie de lunga distanta: 
Mai mult timp cu prietenii si familia, fara certuri pentru lucruri mici, placerea de a-ti vedea iubirea dupa o lunga absenta, timp pentru a va revedea optiunile inainte de a raspunde la e-mail-ul scris si care parea atit de nepoliticos prima data citit. Cel mai important, a fi departe iti da posibilitatea de a-ti mentine individualitatea- ceva care se poate pierde cand cuplurile petrec prea mult timp impreuna.
   Aveti grija de interesele comune, chiar daca sunteti departe: 
Daca exista un film pe care vreti amindoi sa-l vedeti, urmariti-l individual si apoi sunati-va si vorbiti despre el. Cititi o anumita carte in acelasi timp. Setati-va ceasurile sa plecati din casa in aceeasi zi amindoi si sincronizati-va alarmele. Astfel va veti gandi la celalalt si invers cand va porni alarma. Gasiti moduri creative de a mentine legaturi. 
   Evitati tentatia de a controla: 
Oamenii au libertate si nu le place sa fie controlati. Atata timp cit sunteti amindoi interesati de a fi in relatie, o veti pastra iar distanta nu va conta. Cu cat unul dintre voi decide ca celalalt nu este perechea potrivita - sau a gasit un alt partener, relatia se termina, indiferent ca sunteti la 30.000 km sau la doua strazi departare sau impartiti acelasi pat. Va trebui sa aveti incredere in celalalt complet daca vreti ca relatia sa mearga.
   Incercati sa va provocati: 
Aceasta nu este acelasi lucru cu a controla. Puteti descoperi ca puteti face lucruri pentru celalalt pentru care nu a-ti fi gasit motivatia de a le face inainte. Poate va puteti motiva sa faceti sport sau sa invatati sa gatiti pentru celalalt. Va va da ceva de facut in timp ce ateptati sa va vedeti partenerul si va reprezenta un subiect de discutie pana atunci.
   Vorbiti despre viitor impreuna: 
Presupuneti ca veti vrea ca la final sa locuiti impreuna, discutati cum veti ajunge la punctul acesta. Astfel va veti demonstra ca relatia merge "undeva".
   Amintiti-va: 
Lucrurile vor merge mai bine in timp, chiar si relatia va deveni mai buna. Tineti speranta vie.
   Vizitati-va frecvent: 
Incercati sa va faceti timp sa va vizitati cat de des se poate sau cat de des va permite bugetul. O relatie nu poate rezista daca singurul lucru pe care il aveti in comun sunt telefoanele. Aveti nevoie sa va vedeti de aproape si personal de fiecare data cand puteti. Cheia este sa aveti niste reguli despre frecventa comunicatiilor si a vizitelor si sa le respectati. 
   Evitati gelozia si aveti incredere: 
Una dintre cele mai usoare moduri de a distruge o relatie perfect sanatoasa este sa o otraviti cu gelozie si drama. Cand incepeti o relatie la distanta trebuie sa fiti realistic fata de dificultati. Trebuie sa acceptati ideea ca fiecare este inocent si merita efortul pana la proba contrarie. Nu cadeti in capcana de a va interoga partenerul de fiecare data cand decide sa iasa la o cafea cu persoane pe care nu le cunoasteti sau cand nu va suna imediat dupa ce i-ati trimis mesaj. Doar pentru ca sunteti intr-o relatie la distanta nu inseamna ca viata a facut o pauza. Partenerul va avea o viata sociala normal. Desigur ajuta sa ai ochii deschisi si sa nu fii naiv, dar suspiciunea exagerata este nesanatoasa pentru tine si relatia ta. Trebuie amandoi sa va mentineti viata sociala si sa fiti fericiti cu voi insiva. 
   Ganditi pozitiv: 
O gandire pozitiva si nu tintita asupra aspectelor negative ale relatiei este esentiala pentru a mentine relatia si partenerul multumit. Sa fi departe de iubit nu este asa o veste proasta. Foloseste oportunitatea timpului personal pentru a-ti urmari interesele si hobby-urile precum si cariera. Un alt punct pozitiv este ca distanta va face sa fiti amandoi mai creativi, sa comunicati mai bine cum nu sunteti fata in fata si sa va testati sentimentele. Atat cat vezi aceasta relatie ca un status temporar vei tine fruntea sus si vei tranmite sentimentul de siguranta si fericire si partenerului. 
Da parteneului un obiect personal. Cand ii va fi dor de tine va putea atinge ceva ce este al tau:
Cand detii ceva ce apartine partenerului te vei simti confortabil, fericit si cu gandul ca este langa tine. 
   Lucreaza pentru o relatie echilibrata intre voi: 
O relatie trebuie sa fie construita pe baza de incredere, intelegere si determinare pentru a merge. Cheia este ca ambii parteneri sa asigure acelasi timp si efort. Cele doua parti trebuie sa fie rezonabile fata de asteptari si dorinta de a coopera astfel ca relatia sa aiba un final fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu